Lignano

Dovolenka » Lignano

Lignano

Lignano sa nachádza v obklopení rieky Tagliamento, lagúny Marano a Jadranského mora. Mesto pozostáva z troch častí, ktoré sú aj viditeľne odlišné. Sabbiadoro je centrálna časť tvorená výstavbou hotelmi a rezidenčnými domami, prístavom, reštauráciami a obchodmi. Zelenšia časť v obklopení borovíc a zelených záhrad nesie názov Pineta. Pobrežná časť plná turistického života na pobreží mora sa nazýva Riviera. Všetky tri časti Lignana sa nachádzajú pozdĺž dlhej piesočnej pláže, ktorej zlatistý piesok a mierny sklon do mora sú lákadlom pre štyri milióny návštevníkov prevažne zo zahraničia.

Letovisko Lignano je obľúbené pre rozmanitosť a flexibilitu, dokáže uspokojiť široké spektrum dovolenkárov. Charakteristické črty ubytovacích príležitostí priťahujú hotelovú klientelu a pekné priestranné apartmány strednú kategóriu milovníkov voľnejšieho štýlu dovolenkovania. Turistickú históriu začali miestni písať približne od roku 1930, kedy boli vykonané významné úpravy okolitého terénu v prostredí prírodnej lagúny a približne v tom istom období sa objavuje aj prvý hotel. Friuliánska turistická jednička na pobreží Jadranu Lignano je držiteľom mnohých ocenení regionálnych, talianskych aj európskych. Dôležitý argument pre turistov je čistota a bezpečnosť mora. V letovisku Lignano vlaje modrá vlajka vyše dvadsať rokov, aby potvrdila čistotu.









nove Lignano
mestské časti
Lignano Sabbiadoro
Lignano Pineda
Lignano Pineta
Lignano Riviera
postavenie mesta
turistické mesto dovolenka Lignano
výstavba rezidenčná
ubytovanie
služby
pešia zóna
prístav
Zoo
park
liečebný dom
lagúna
pôvodní obyvatelia
rybárstvo
architektúra
výstavba
zábavný park
golfové ihrisko
guliverlandia
aquasplasch
reštaurácie
diskotéky
nočný život
nákupy, obchody
miestna doprava
úrad informačná kancelária
kostol
nemocnica
zdravotná služba
plážový servis (okrajovo)

Lignano centrum, kruhový objazd
Lignano pešia zóna
Lignano plážový servis
Lignano obchody
Lignano kresťanský kostol




Obsah článku:
mesto Lignano _ _ _.
Blog:
dovolenka Lignano Taliansko trasa mapa more pláže Lignano dovolenka letovisko ubytovanie hotely apartmány last minute fotogaléria Benátky zábava Friuli Rím letenky počasie kontakt spolupráca bloguje napísali blog dovolenka Lignano.
Kľúčové slová:
Lignano _ _ _.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára